Единият от избраните от МЗ доставчици на тестове за учениците е избягал.

...
Единият от избраните от МЗ доставчици на тестове за учениците е избягал.
Коментари Харесай

Изчезналият доставчик на ковид тестовете за учениците не коментира къде са тестовете

Единият от определените от Министерство на здравеопазването доставчици на тестове за учениците е избягал. Става въпрос за компанията " Булснайт ", заяви здравният министър Стойчо Кацаров на конференция за въвеждането на сертификат за съществуване на антитела. " Единият от доставчиците подписа контракта и изчезна и не ги достави ", сподели той и уточни името му -  " Булснайт ", с генезис от България.

съумя да се свърже по телефона с представител на компанията, откъдето обявиха, че фактически имат контракт с Министерството на здравеопазването и той се извършва според клаузите. На уточняващ въпрос дали това значи, че към този момент са доставили тестванията, от сдружението дадоха отговор, че към този момент повече не могат да разясняват.
 Николай Денков: Тестовете на децата не могат да се вършат от родителите и пред учебното заведение Николай Денков: Тестовете на децата не могат да се вършат от родителите и пред учебното заведение
Служебният учебен министър Николай Денков бе повече от безапелационен, че пред учебното заведение не могат да се тестват децата. Той направи...

По-ранно известие на здравното министерство (МЗ) от 6-ти ноември гласи: " Министерството на здравеопазването съобщи на МОН първите 180 000 щадящи теста, предопределени за просветителната система. Това количество е част от обезпечените към този момент 400 000 теста, за които Министерство на здравеопазването подписа контракти по-рано тази седмица с компаниите " ПИ КЕЙ САЙЪНТИФИК " ЕООД и " БУЛСНАЙТ " ЕООД. Всеки от определените реализатори ще обезпечи по 200 000 теста. "

Конкретно " Булснайт " е трябвало да достави половината от общия брой проби, контрактувани през предходната седмица – т.е., 200 хиляди броя. Срокът за доставка е до три работни дни след подписване на контракта и е изминал.

Проверка на демонстрира, че компанията " Булснайт " е еднолична благосъстоятелност на Димитър Димитров. Дружеството е записано през 2013-та година с капитал от 300 лв., на адрес: гр. София, р-н Витоша, ул. „ Панорама София “, бл. 11, вх. " Б ", ап. Б401. Оборотът му за предходната година е 6 335 000 лв..

От началото на 2021-ва има извоювани две публични поръчки. Едната е от октомври месец. Договорът е с МБАЛ " Свиленград " ЕООД за сумата от 1 370 000 лева без Данък добавена стойност за доставка, монтаж, стартиране в употреба и образование за работа на уред за магнитно-резонансна томография 1,5Т. В нея „ Булснайт “ взе участие в консорциум със „ СТ БЪЛГАРИЯ “ ЕООД.
 Синдикат: Кацаров се наложи диктаторски над учителите за КОВИД тестванията (ВИДЕО) Синдикат: Кацаров се наложи диктаторски над учителите за КОВИД тестванията (ВИДЕО)
Продължава разпределянето на тестванията към районните ръководства на образованието в страната. Тестовете, избрани за София, бяха до...

По-рано, през април месец, компанията е подписала контракт с УМБАЛ „ Св. Екатерина “ ЕАД на стойност 2 170 000 лева без Данък добавена стойност за доставка, монтаж, образование за работа и гаранционна сервизна поддръжка на монопланов ангиографски уред с окомплектовка за хибридна операционна зала. Директорът на " Св. Екатерина " проф. Генчо Начев е един от доста известните в областта на опазването на здравето с внушителното си персонално положение -!  

Пред публицисти здравният министър доктор Стойчо Кацаров уточни още, че с изключение на 200-те хиляди теста, доставени предните дни на учебните заведения от единия снабдител, през днешния ден ще бъдат доставени още 80 хиляди, които съгласно него са задоволителни за всички деца от 1 до 4 клас и за личния състав. Той не изясни по какъв начин счита Министерство на здравеопазването да реши казуса - дали ще намери въпросната компания, ще търси обезщетение или нещо друго, а също и дали към този момент парите ѝ са преведени.  

Припомняме, че на 3-ти ноември Министерство на здравеопазването оповестена покана към заинтригуваните лица за обезпечаването на още 1 468 800 щадящи теста, като срокът за подаване на предложения изтече на 8-ми ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР